tiistai 25. elokuuta 2015

SYKSYNI ON SININEN

Olen hankkinut muutaman uuden asusteen syksyksi, kolme villakaulaliina ja beigen villahatun. Huivejen kanssa minulla kävi todella hyvä tuuri, sillä onnistuin löytämään ne todella edullisesti. Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun etsin vaaleanbeigeä muhkeaa villakaulaliinaa, lopulta löysin Tiger of Swedenin valikoimista upean Sellata -huivin, joka kävikin kotona. En kuitenkaan ollut täysin tyytyväinen huivin sävyyn, sillä se oli hitusen liian vaaleanpunaiseen taittava. Muistin viime vuonna hankkimani Ichin villaisen huivin, joten ajattelin katsoa heidän nettisivuiltaan, mitä värejä tänä vuonna olisi tarjolla. En voinut uskoa silmiäni, kun alepuolella minua odotti juuri etsimäni beige huivi 60% alella, hintaa oli enää vain parikymppiä! Huiveja oli alessa muitakin värejä, ja itse klikkasin koriin lisäksi tummanharmaan ja sinisen. Kotona vertailin Tigerin ja Ichin huiveja keskenään, niin se vain oli, että Ichin oli täydellinen sävyltään. Materiaali molemmissa huiveissa on 100% villaa ja koko sama, Tigerin villa oli kyllä hitusen pehmeämpää, mutta sävy oli minulle nyt paljon tärkeämpi. Tigerin huivi lähti siis palautukseen ja olin superonnellinen, kun onnistuin sekä löytämään täydellisen sävyn ja siinä sivussa vielä säästämään melkoisen siivun rahaa!

Beigeä villahattua ehdin myös metsästää lukuisista kaupoista ja ennätin jo Zarasta yhden hatun ostaa, joka oli muuten täydellinen, mutta siihen maalattu musta rinkula häiritsi todella, vaikka hattu muuten oli kaikin puolin ihana. Lopulta löysin Lappeenrannassa käydessäni H&M:ltä yksivärisen beigen hatun, joka oli juuri etsimäni tyylinen! Hatussa ei ole mitään ylimääräistä ja hintakaan ei ollut kuin parikymppiä. Koko olisi kyllä saanut olla yhden pienempi, mutta eipähän puristä päätä. 



Aloinkin tässä miettimään omaa ostokäyttäytymistä. Ajatella, että nämä kolme kaulaliinaa alessa ja villahattu maksoivat yhteensä vähemmän kuin yksi Tigerin huivi normaalilla hinnalla. Ichin kaulaliinoja saisi normaalihintaisena kolme sillä millä yhden Tigerin. Määrä ei kyllä laatua korvaa todellakaan, mutta kannattaako merkistä maksaa? Itse maksan ulkonäöstä ja materiaalista. Aloin väkisinkin miettiä, kuinka paljon ilmaa näissä merkkituotteissa lopulta onkaan? Ja kuinka paljon sosiaalinenmedia oikeasti vaikuttaa ostokäyttäytymiseen. Hyvä esimerkki on Acnen Canada, jonka itsekin omistan. Huivi on kyllä ihana ja muhkea, mutta ihan yhtä hyvä on Ichinkin huivi, koko on sama ja en oikeastaan huomannut viime talvena käyttäessä molempia mitään eroa. Itse kyllä ihastuin Canadassa huivin muhkeuteen ja tummanbeigeen sävyyn. Acnea vain tulee ulos joka tuutista, joten uskon, että se vaikuttaa siihen miksi kaikki kyseisen kaulaliinan haluavat. Vaikka se on vain kaulaliina. Itse asiassa laitoin kiertoon suurimman osan merkki kaulaliinoistani, myyntiin lähti kolme Mulberryn huivia sekä Louis Vuittonin Logomania. Tilalle hankin nämä yksinkertaiset "merkittömät" huivit.

Oikeastaan ainut asia mistä olen valmis maksamaan, on laukku. Toki laadukkaita nahkalaukkuja saisi paljon edullisemminkin, mutta asia vain on niin, että tietyt laukut miellyttävät makuani, ja olen valmis maksamaan niin materiaalista, ulkonäöstä kuin kestävyydestä. Célinen sininen Trapeze oli itselleni melko villiveto, usein kun mietin tiettyä laukkua jopa vuosia ennen hankintaa. Tämän kanssa tuli kuitenkin vähän hoppu, sillä täysin samaa väriyhdistelmää en olisi enää myöhemmin saanut, joten oli pakko toimia. Laukusta olen tykännyt aivan älyttömän paljon, enkä suinkaan meinaa laittaa sitä syksyn ja talven ajaksi kaappiin odottaman kesää, päinvastoin laukku tulee piristämään ankeita syysasuja.  Loppupeleissä sininen on kuitenkin aika neutraali väri sekin.

12 kommenttia:

  1. Itse olen henk.kohtaisesti sitä mieltä, että some, erityisesti blogit vaikuttavat tänä pvänä paljonkin kuluttajien ostoskäyttäytymiseen. Jostakinhan trendit lähtevät liikkeelle ja mitä enemmän niitä visuaalisesti "hyppii" silmille, niin jäähän se varmasti aika monen takaraivoon kummittelemaan.

    Tuo laadun tunnistaminen onkin mielestäni äärimmäisen hankalaa, itse en ole mikään neuroottinen merkkihaukka eli "merkitönkin" kelpaa jos on laadukas ja kestävä. Mutta ainahan se merkki ja hintakaan ei ole todellakaan aina mikään tae hyvästä laadusta. Itse pyrin välttämään kulutushysteriaa, en osta enää "ihan kivoja" ja ne mitä ostan, koitan valita kestäviä materiaaleja mutta myös aikaa kestäviä värejä ja malleja eli ts. klassisia vaatteita ja asusteita. Kengissä olen erityisen tarkka, niiden on oltava oikeasti hyvät jalassa ja mikään tekonahka ei käy. Merkkiuskollinen olen lähinnä ikiklassikoissa, esim. Burberryn klassikko ruutukuosinen beige huivi, sen on oltava juuri orginaali, en voisi kuvitellakaan pitäväni mitään kopio huivia.

    -Kami-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kami! Kiitos kommentista, mahtavaa kun käytit aikaasi ja jätit pitkän kommentin :)

      Se on täysin totta, että laatu on hankala tunnistaa, hinta ei kerro siitä juuri mitään. Halpa voi olla hyvä tai kallis huono. Yritin lyhentää tekstin mahd. Lyhyeksi (en jaksa ainakaan itse lukijana lukea superpitkiä tekstejä) mutta olisin voinut kirjoittaa aiheesta paljonkin. Olen samaa mieltä, että kenkien on oltava hyvät jalkaan ja aitoa nahkaa. Itse kävelen kohtalaisen paljon ihan päivittäin, eli kengät on pakko olla mukavat.Tosin kengät myös kuluvat mulla melko nopeasti joten niistä en ole valmis maksamaan satasia, vaikka materiaali onkin tärkeä. Vaatteissakin syynään ensimmäisenä materiaalit läpi, varsinkin neuleissa, mutta merkki ei ole mulle todellakaan tärkeä, päinvastoin. Burberryn kuosi on kyllä sellainen, että mikään sinne päinkään ei ole hyvä :D Burberryn huivit saivatkin jäädä mulle, vaikka muuten rankalla kädellä asusteita karsinkin. Täytyy sanoa, että olin paljon onnellisempi kun löysin huivin 20 eurolla sen sijaan että olisin tavallaan ehkä maksanut merkistä 150euroa, jos ymmärrät mitä tarkoitan :)

      Mullakin on toki paljon yleisiä tuotteita, kuten just Acnen Canada, Vuittonin Neverfull, MK kello ym. Mutta välillä itselläkin tulee kyseiset ja muut yleiset tuotteet korvista ulos.

      Halusin heti vastata, joten kirjoitan kännykällä, toivottavasti teksti ei ole liian sekava :D

      Poista
  2. Ihania löytöjä! Tuohon laatuasiaan, itselleni se on myös hyvin tärkeää ja nykyisin ostan ehdottomasti mieluummin laatua kuin "merkkiä". Onhan se niin, että jotkut tuotteet tulevat suosituiksi myös laatunsa vuoksi, mutta itseäni lähinnä ärsyttää, jos jokaisella vastaantulijalla on sama tuote :D Yleensä siinä kohtaa luovun tavarasta, jos se ei ole erityisen rakas. Näin on käynyt itselläni esimerkiksi Neverfullille, MbMJ kellolle, Mulberryn huiville...

    Tietysti joskus on "helppoa" ostaa tiettyä merkkiä, jos sen on todennut laadukkaaksi. Esimerkiksi Vuittonin canvas varmasti kestää ja Acnen huivikaan tuskin on kovin huono, jos kaikki sitä kehuvat. Itse olen todennut esim. COS:in vaatteet laadukkaiksi ja sen takia tykkään käydä siellä, vaikka tuskin kukaan ulospäin näkee, onko päälläni COS:in vai H&M:n -vaatteita :D Nykyisin myös ostokokemus ratkaisee ja pienemmissä liikkeissä on huomattavasti mukavampi asioida kuin sotkuisella ja ruuhkaisella H&M:llä tai Zarassa. Tietysti, jos netistä ostaa, niin asialla ei ole niin väliä, kunhan sielläkin prosessit (toimitus, palautus jne.) toimii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä hypistelinkin COSn trikoovaatteita, materiaali tuntuikin tosi napakalta ja kestävän oloiselta, täytyypä tutustuakin lähemmin ko. merkin vaatteisiin.:)

      Tuo tiettyjen merkkien "joka toisella" ilmiö aiheuttaa mulla LV Evan kanssa sen, että aina kun käytän sitä, niin mulla on jotenkin vähän vaivautunut olo, just sen takia kun se on saanut tietynlaisen leiman. Hankin sen aikoinaan kuitenkin vain sen takia, että oikeasti tykkään siitä ja palvelee monessa eri tilanteessa, en hankkinut suinkaan siksi, että se olisi joku statusmerkki.

      -Kami-

      Poista
    2. KIva kun jätit ajatuksiasi asiasta Emmi! :) Mä en ole vaatteissa koskaan välittänyt merkeistä ja toinen juttu on se, että esim. silkki on mulla vaatteissa ehdoton ei, kun vaatteet pitää pystyä pestä usein koneessa. Muuten olen kyllä ollut jo vuosia todella tarkka vaatteiden materiaaleista, mutta hyviä vaatteita löytää myös Henneseiltä, mutta pitää olla tarkka ja nähdä vähän vaivaa. Mä en jostain syystä osaa käydä COS:illa vaikka kaikki muut tuntuvat tekevän sieltä aina ihan mahtilöytöjä!! Täytyykin ensi kerralla poiketa putiikissa pitkästä aikaa! :) Täällä H&M on niin pienie ettei se ole sellaisessa kaaoksessa kuin Helsingin liikeet, joissa asiointi on melko kauheaa. Myös Aleksanterinkadun Zara on usein järkyssä kunnossa. Jos haluan ihan vain shoppailemaan suuntaan Itikseen, Zara on siisti ja kokoja löytyy :) Ehkä juuri sotkuisuuden ja sovituskoppijonijen takia tilaan mielummin Zalandolta :D

      Vuittonin canvas on kyllä ylitsemuiden materiaalina. Mulla Neverfull on niin käytännöllinen, kun vaikka reissaan isäni luo, etten ole siitä voinut luopua, vaikkakin se yleisyys todella ärsyttää. Ja onhan Acnen huivi hyvä, mutta kuten sanottu hyviä villahuiveja saa paljon edullisemminki, eli en täysin ymmärrä huivin hehkutusta :D Jatkossa yritän itse etsiä vähän muita tuotteita ja Vuittonin laukkuja ei ainakaan enää minulle lisää tule :)

      Poista
    3. Kami, älä ajattele mitään "leimoja" jos Eva on sinulle käytännöllinen, se on tärkeintä :)

      Poista
  3. Mäkin ostin tuon hatun H&M:ltä. Vähän mietitytti, että tuleekohan sitä pidettyä, kun en ennestään omista yhtään hattua, mutta toivottavasti täältä löytyy joskus asuvinkkejä sen kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon että tulet innostumaan hatuista vielä kunnolla, mä ainakin olen innostunut! :) Kunhan syksy koittaa tulee hattu satavarmasti näkymään täällä blogissa asuissa, toivottavasti saat vinkkiä käyttöön :)

      Poista
  4. Pitkäaikainen blogisi lukija täällä kommentoi ensimmäistä kertaa. Olen itse huomannut, että aikaisemmin tuli ostettua paljon sen perusteella, että jossakin blogissa oli kyseenomainen vaate/tavara/meikkituote. Nykyään tyydyn lähinnä hakemaan inspiraatiota blogeista ja tekemään ostopäätökset oman pääni mukaan. Olen itse himoinnut Acnen huiveja, mutta löysin nyt elokuussa Stockan omalta merkiltä Global Accessoriesilta kaksi ihanaa ja laadukkaan oloista villahuivia ja mikä parasta, alle 60 eurolla. Acnen yksi huivihan maksaa reippaasti yli 100 euroa.

    Blogisi on ollut todella inspiroiva ja asukuvasi tyylikkäitä, jatka samaan malliin. Tuskin maltan odottaa asukuvia hatun kanssa, sillä olen itsekin nyt innostunut hatuista :)

    - Eveliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Eveliina ja kiva kun kommentoit! :) Tämä on kyllä vähän kaksipiippuinen juttu, kun blogithan ovat nimenomaan inspiraatiota varten, mutta toisaalta ärsytää samat tuotteet jokaisella :D Se onkin parasta, että voi poimia ideoita ja ehkä jopa toteuttaa niitä ihan oman kaapin sisällöllä :) Niin juuri, kyllä hyviä villahuiveja on muillakin merkeillä kuin vaikka Acnella, kiva että onnistuit löytämään huivit edullisemmin!

      Ihan mahtavaa kuulla, että olet pikkuisessa blogissani vieraillut, kiitos vielä kauniista sanoistasi <3

      Poista
  5. Ihanat värit asusteissa, #loveit! <3

    VastaaPoista