tiistai 12. marraskuuta 2013

Destination: Geneva

Untitled #29
 
Vähän aikaa sitten varasimme matkan Cannesiin toukokuulle, mutta sitä ennen on aika tehdä hieman lyhyempi reissu Sveitsin Geneveen! Parempi puoliskoni halusi päästä Geneven suureen autonäyttelyyn, ja kun matkustamisesta on kyse, minua ei hirveästi tarvitse suostutella, varsinkin, jos tiedossa on shoppailua ja hyvää ruokaa. Olen aika innostuvaa sorttia, kun matkasta alettiin edes puhumaan, olin minä jo katsonut lennot ja hotellit valmiiksi! Joten maaliskuun alussa käy tiemme muutamaksi päiväksi Sveitsiin, mahtavaa päästä täysin uusiin maisemiin. Vaikka olen enemmän rantalomien ystävä, olen innosta piukeana päästessäni kulkemaan Geneven katuja, valokuvaamaan ja ennen kaikkea syömään kaikkia ihania herkkuja. Ihana piristys tällainen muutaman päivän reissu maaliskuun alkuun, vähän kuin kevään alkamisen kunniaksi. Näiden tulevien matkojen avulla taas jaksaa tämän pimeyden ja talven yli! :)

23 kommenttia:

  1. Ihana maa ! Kertakaikkisen kaunis maa (: hitusen kallis mutta ihana<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mahtia kuulla, että Sveitsistä tykätään :) Hieman olen lukenut, että kallista on, täytyy varmaan jättää shoppailut aika minimiin ja nauttia vaan maisemista ja ruoasta ;) Mulla tulee Sveitsistä mieleen suklaa ja juusto, nam, muuten maa on kyllä täysin tuntematon!

      Poista
  2. Ihanaa, uusi reissu tiedossa! Siihen liittyen itse asiassa, sinulle on matkailuaiheinen haaste blogissani ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ihanaa, nyt jaksaa taas, aloikin olla pientä syysmasennusta ilmassa :D Kävinkin jo kurkkaamassa, ihana haaste, teen aivan varmasti, kiitos! <3

      Poista
  3. Oioi! Olisipa joku (varma) matka ensi keväälle, niin jaksaisi paremmin tämän ankean syksyn ennen ihana lumen tuloa :-) Joka vuotinen syksy-reissukin kun aikataulujen kanssa ei tänä vuonna onnistunut :/ Tuntuu marraskuu niiiiiin paljon pidemmältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkan voimin kyllä kestää tämän ankean vuodenajan! Nyt eikun sinäkin jotain pikku reissua etsimään ;) Täällä myöskin jo kovasti odotellaan lunta, tulisi vähän valoisampaa <3 Mäkin kävin ennen aina syksyllä matkalla, mutta nyt syys-matka on vaihtunut kevääseen :) Talvilomaa ei ole ennen koskaan ollutkaan!

      Poista
  4. Heippa! Mulla olisi postaustoive. Voisitko esitellä kaikki sun laukut?:) -Sini-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Sini ja kiitos toiveesta! :) Laukkuesittelyä on ennenkin pyydetty, sen toteuttaminen vain on melko haastavaa :/ Katsotaan jos joskus saisin tehtyä, mutta nyt pimeänä vuodenaikana en usko, että aika riittää valoisalla kuvaamiseen, päivät kun olen töissä. Laukkuja kyllä vilahtelee asukuvissa :)

      Poista
  5. Oi ihanaa :) munkin avomiehellä on tuohon aikaan loma, ite en tiiä haluisinko pitää kokonaista viikkoa maaliskuussa ellei oo jotain pientä reissua tiedossa. Avomies haluis käydä Budapestissa, no ei kai se huono kohde olisi, edullisen matkan sinne ainakin sais :) kesän alussa sitten ehkä kaverin kanssa Lontooseen :) kyl mie sillee tykkäsin Lontoosta että haluaisin matkustaa sinne kesäaikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös :) Mä kyllä todellakin pidän viikon loman, sillä en ole KOSKAAN ollut talvilomalla! Entisessä työssä en pitänyt ja tässä nykyisessä ei viime vuonna ollut vielä kertynyt. Nykyään arvostan vapaa-aikaa niin paljon, että odotan jouluakin jo kovasti, että saisi huilata :)
      Budapest on varmasti mukava matkakohde, sinne vaan! ;) Eikä siinä Lontoossa ole mitään vikaa, se ei ole vain minun paikka :) Tai siis mielestäni on paljon parempiakin kohteita yhtä lähellä, esim. Barcelona. Nämä ovat niin makuasioita! :) Aivan varmasti tulen menemään vielä jossain vaiheessa Lontooseen kolmannenkin kerran!

      Poista
    2. Juu ei mullakaan ollu viime talvena lomaa.. Nyt kyl oisin niin loman tarpeessa, onneksi mulla on koko jouluviikko lomaa :) ei tarvi ottaa kun 2pv vapaata ja saa olla koko viikon pois :) ihanaa kyllä! Juu Budapest vois kyllä olla ihan jees :) Barcelonassa käyneenä ni kyllä tykkäsin siitäkin paikasta, mut ehkä ainut se että siellä ei puhuta oikee englantia ja miten ne vois oppiikaa koska sielä kaikki dupattu :D

      Poista
    3. Mä vähän toivon, että tämä pulju olisi sen jouluviikon kokonaan kiinni, mutta saa nähdä :)
      Sama juttu oli Rivieralla, ei puhuta englantia, kielimuuri tuli vataan :D Kyllä ne mun mielestä Barcelonassa puhui englantia... Silloin kun asuin hetken Espanjassa, huomasin, että tosi usein auttaa kun osaa itse muutaman sanan espanjaan, kummasti sen jälkeen espanjalaiset alkoivat englania puhumaan :D

      Poista
    4. juu no ehkä mulla vaan sattu semmosii ketkä ei puhun :D paitsi hotellissa joo :) onneksi miekii oon luken lukiossa muutaman kurssi espanjaa ni kyl siel selvis :) toivotaan että ois kiinni ni ois enempi vapaata :) onneks ennen sitä on itsenäisyyspäivä eli pitkä viikonloppu, pitää ottaa kaikki irti arkivapaista!

      Poista
    5. Noni eihän sulla ollut sitten mitään hätää ;) Itse en matkakohteita kyllä sen mukaan valitse missä puhutaan englantia ja missä ei, vaikka kyllähän se helpottaa elämää, jos yhteinen kieli löytyy :D Niin, onneksi on itsenäisyyspäivä :)

      Poista
    6. Juu no en miekää! tuskin sitä paljon mihinkään vois matkustaa!

      Poista
  6. Tervetuloa tänne Sveitsiin. :)
    -S-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos S! :) Kerroppa mitä kaikkea Sveitsissä tulisi ehdottomasti tehdä/nähdä/syödä? :)

      Poista
    2. Maisemat ovat ehkä parasta täällä koska niin kuin joku jo kommentoi shoppailu euroilla on täällä aika tyyristä. :/
      Sveitsissä suosittelen tietenkin syömään paljon juustoja ja maistamaan myös sveitsiläistä viiniä niiden kanssa. Myös fondue, röstiperunat ja sveitsinleike ovat "kuuluisia" ruokia joita täällä syödään.
      En tiedä oliko näistä vinkeistä apua koska kummasti sitä sokeutuu kaikelle kun täällä asuu. :D
      Itse en asu Geneven lähellä joten jouduin nyt turvautumaan googleen. :)
      Supersaverin sivuilta kopioitu:

      St.Pierre katedraali sijaitsee vanhassa kaupungissa. Se on vaikuttava rakennus. Katedraalin rakennustyöt aloitettiin jo vuonna 1160, mutta sitä on muokattu vuosisatojen kuluessa paljon. Lopulta katedraalista tuli sekoitus monenlaisia aikakausia ja tyylejä. Katedraalin vasemmassa laidassa on mahdollisuus kiivetä portaita ylös ja ihailla näkymää kaupungin ylitse.. Täällä on myös Jean Calvinin tuoliksi kutsuttu kaluste. Katedraalin lähistöllä on kaksi todella hienoa museota, joissa kannattaa käydä. Collections Baur -museo, jossa on itäaasialaista taidetta ja keramiikkaa, sekä taidehistoriallinen museo.

      Place des Nations. Suuri tori, jolla on useita kansainvälisten organisaatioiden pääkonttoreita. Useimmat toimistorakennukset ovat valitettavasti suljettuja vierailuilta, mutta Euroopan YK-päämaja on avoinna yleisölle. Se on loistava vierailukohde kaikille politiikasta ja valtiotieteistä kiinnostuneille. Voit osallistua tunnin pituiselle ohjatulle kierrokselle haluamallasi YK:n 15 virallisesta kielestä. Place des Nations sijaitsee noin kilometrin verran pohjoiseen rautatieasemalta.

      Les Pâquis on Rue du Mont-Blanc -kadulta itään sijaitseva kaupunginosa. Monikulttuurisella alueella on vaikka mitä espanjalaisista tapas-ravintoloista filippiiniläisiin kahviloihin. Erittäin eläväinen alue, joka rauhoittuu pohjoiseen päin kuljettaessa.

      Jet d’Eau -suihkulähde. Mahtava suihkulähde suihkuttaa 500 litraa vettä 140 metrin korkeuteen nopeuden ollessa 200 kilometriä tunnissa. Jet d’Eau on Genèven ylivoimaisesti tunnetuin symboli, jota voi ihailla Rhône-joen eteläpuolella Rive Gauchella

      Junamatka Lausanneen. Vilkas ja kaunis Lausanne on vain 35 - 50 minuutin junamatkan päässä Genèvestä. Lausannea on sanottu Sveitsin San Franciscoksi. Täällä on myös monipuolista opiskelijaelämää vaikutusvaltaisen yliopiston muodossa. Kaupungissa on myös pieniä kuvauksellisia kortteleita, kauniita kävelykatuja ja maan paras huvitarjonta Zürichin ulkopuolella.

      Poista
    3. Voi kiitos vastauksesta ja vaivannäöstä sinulle aivan älyttömästi!! :) Oletko kauan asunut Sveitsissä? Joo ei taida tulla tästä matkasta shoppailureissu, tosin ainain Massimo Duttilla on piipahdettava, mikäli se kaupungista löytyy ;) Säästän shoppailut sitten suosiolla Cannesiin ja Zaran halvempiin hintoihin :) Hitsi en malta odottaa noita juustoja, mä olen meinaan niiiiin juustojen ystävä! Ja suihkulähde on ehdottomasti nähtävä, meidän hotelli onkin ihan sen lähellä! Museoista ei kumpikaan oikein välitetä, mutta eihän sitä koskaan tiedä, mihin eksyy :) Mulle riittää "museoksi" se autonäyttely, huoh :D Eniten tosiaan odotan, että pääsen katselemaan maisemia ja kiertelemään katuja. Siellä taitaa olla aika samat lämpötilat kuin Suomessa?
      Talvilomaa siis odotellessa!

      Hyvää loppuviikkoa! :)

      Poista
    4. Pari vuotta on jo tullut täällä asuttua. :)
      Heh, itse juuri poikkesin viime viikonloppuna Zürichissä ja pakkohan sinne Massimo Duttin liikkeeseen oli mentävä. :D
      Lämmintä on parhaillaan noin 5-10C mutta koska päivät ovat valoisia ei ole samanlailla "masentavaa" kuin pimeässä Suomessa.

      Oikein hyvää viikonloppua myös sinne! :)

      Poista
  7. Oi, Geneve! Tuntuu kuin olisin ollut tuolla vasta vähän aikaa sitten, vaikka siitäkin on puoli vuotta… Sveitsi on kyllä ihana paikka, vaikkakin sieltä ei-niin-edullisesta päästä. Ja tuolla vielä puhutaan ranskaa, hih :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa meninkö heti selaamaan sinun blogia Geneve juttujen perässä, en meinaan yhtään muistanut, että sinä olet siellä käväissyt! :) Edullista Sveitsissä ei tosiaan taida olla, täytyy jättää shoppailut tuolla reissulla minimiin ja odotella Cannesin matkaa ja Zaran edullisia hintoja :)

      Poista